Geen toekomst voor Verbauwhede bij Club Brugge

© Belga

Glenn Verbauwhede keert volgend seizoen niet terug naar Club Brugge, dat hem de voorbije seizoenen uitleende aan Kortrijk.

Glenn Verbauwhede keert volgend seizoen niet terug naar Club Brugge. In een gesprek woensdagavond werd de 25-jarige doelman, die in Jan Breydel nog een jaar onder contract ligt, meegedeeld dat er volgend seizoen geen plaats voor hem is bij Club Brugge. Club Brugge leende Verbauwhede de voorbije seizoenen uit aan Kortrijk.

“Club Brugge nam deze beslissing omdat Colin Coosemans de voorbije maanden bewezen heeft dat hij de rol van eerste doelman volwaardig op zich kan nemen,” legt Club Brugge in een mededeling uit. “Met Sven D’Hoest heeft Club ook nog een beloftevolle doelman voor de toekomst in zijn kern. Bovendien wil Club de verdere carrière van Glenn Verbauwhede niet afremmen door de doelman terug te halen, zonder hem een plaats als eerste doelman te kunnen bieden.”

“Het is natuurlijk jammer en een ontgoocheling dat ik niet mag blijven,” reageert Verbauwhede. “Ik ben 13 jaar lang graag bij Club geweest. Ik had alleen de pech om steeds te moeten opboksen tegen certituden zoals Verlinden en Stijnen.”

“Maar ik kan er ook begrip voor opbrengen, want er kan er maar één in doel staan en op termijn zou dat nefast geweest zijn voor Colin of mezelf. Ik wens Colin en Club Brugge in elk geval een mooie toekomst toe.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier