Geen verbod op vuvuzela’s in Belgische competitie

© EPA

Er komt in de Belgische voetbalcompetitie voorlopig geen verbod op vuvuzela’s, het populaire blaasinstrument op het WK voetbal in Zuid-Afrika.

Dat is beslist in samenspraak met de voetbalcel Binnenlandse Zaken en na advies van de supportersfederatie van de proclubs, meldt de Profliga dinsdag.

“De vuvuzela’s kaderen binnen de Zuid-Afrikaanse supportersbeleving. Gelet op de hype in Zuid-Afrika en het feit dat deze ook in ons land te koop zijn, is het onmogelijk om uit te sluiten dat in een aantal gevallen, waarschijnlijk hoofdzakelijk bij het begin van de competitie, (jonge) supporters een vuvuzela meebrengen in het stadion,” luidt het.

“De kans is relatief groot dat dit een snel uitstervend fenomeen zal zijn, gelet op de Europese supporterscultuur en de opkomende tendens tot positieve zelfregulering onder de supporters”.

Onder andere tijdens de eerste training van Zulte Waregem doken vorige week enkele vuvuzela’s op. De toeters produceren een – volgens sommigen irritant – monotoon zoemgeluid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier