Geen verjaardagswensen? Yaya Touré wil weg bij Manchester City

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Er zit een haar in de boter tussen Yaya Touré (ex-Beveren) en Manchester City. De Ivoriaanse sterkhouder van de kersverse Engelse landskampioen voelt zich respectloos behandeld.

Er zit (weer) een serieuze haar in de boter tussen Yaya Touré (ex-Beveren) en Manchester City. De Ivoriaanse sterkhouder van de kersverse Engelse landskampioen voelt zich respectloos behandeld en overweegt een vertrek.

Dat zegt zijn makelaar Dimitry Seluk, meldt The Guardian. Vooral het feit dat niemand van de club Touré heeft gefeliciteerd met zijn 31e verjaardag tijdens een groot clubfeest in Abu Dhabi, zit de ploegmaat van Rode Duivel Vincent Kompany hoog.

Dreigen

Volgens Seluk is Touré echt gekwetst. ‘Bij Manchester City begrijpen ze niet dat je relaties niet met geld koopt. Deze kwestie draait niet om geld of een beter contract, maar om menselijke relaties. Wat op zijn verjaardag gebeurde, toont aan dat de club niet om hem geeft. Als je op 11 mei de titel wint, een dag later naar Abu Dhabi trekt en op 13 mei een groot feest geeft om te vieren en niemand wenst je dan een gelukkige verjaardag, wat wil je dan?’

Vergeten? Geen excuus voor Seluk. ‘Touré heeft Manchester City aan twee Premier League-titels, een FA Cup en een League Cup geholpen,’ herinnert hij.

‘Yaya is zo boos dat hij eraan denkt om Manchester City te verlaten. Hij moet zich nu concentreren op het WK. Maar City heeft een groot gebrek aan respect getoond en daar is hij zeer teleurgesteld over.’

Contract

Het is echter maar de vraag hoe ernstig de Citizens de dreigementen van Seluk neemt. Het is immers niet de eerste keer dat de entourage van Touré zijn beklag doet. Zowat een jaar geleden gebeurde hetzelfde tijdens contractbesprekingen die een maand later resulteerden in een nieuw contract voor vier seizoenen. Ook het seizoen daarvoor was het even hommeles.

De kans lijkt klein dat Manchester City zal instemmen met een vertrek van een speler die nog drie seizoenen onder contract ligt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier