Gênante blessure voor Mascherano: ‘Ik scheurde mijn anus bij tackle op Robben’ (video)

Javier Mascherano (L) © Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Een voetballer moet soms afzien om iets te bereiken. De Argentijn Javier Mascherano kan er sinds woensdag over meespreken. Bij zijn belangrijke tackle op Arjen Robben in de halve finale tegen Nederland scheurde de verdediger zijn… anus.

De speler van FC Barcelona was in de 90e minuut van het halvefinaleduel tegen Nederland de held van Argentinië, toen hij met een knappe tackle nipt voorkwam dat Arjen Robben van dichtbij op doel kon schieten. Zo bleef het 0-0 en won Argentinië de wedstrijd na strafschoppen.

Javier Mascherano (L)
Javier Mascherano (L)© Belga Image

Maar de prijs die Mascherano daarvoor betaalde, is pijnlijk. Na de tackle was duidelijk dat de verdediger pijn had. ‘Ik scheurde mijn anus, daarom had ik zoveel pijn’, zo vertelde hij aan de Argentijnse pers. ‘Ik wil niet grof klinken, maar het is zo.’

‘Robben gaf me een mogelijkheid om de bal te ontzetten en het is me gelukt. Iedereen had dat gekund. Om in de finale te geraken heb je een beetje geluk nodig.’

Mascherano speelde een sterke partij, maar zag wel af. Voor zijn gênante blessure had hij ook al knock-out op het gras gelegen na een stevig kopduel.

Hier nog eens de beelden van de tackle op Robben:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier