Genk: ‘We onderhandelen met geen enkele club’

© Belga

Bij Genk hebben ze een persstop ingelast. Algemeen directeur Dirk Degraen geeft tekst en uitleg.

Bij Genk hebben ze een persstop ingelast: tot 27 augustus mag er niet meer over transfers gepraat worden. Op die manier wil de landskampioen de geruchtenmolen rond goudhaantjes Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois en Jelle Vossen een halt toeroepen. Algemeen directeur Dirk Degraen geeft deze week in Sport/Voetbalmagazine tekst en uitleg.

Dirk Degraen: “Ik word dagelijks opgebeld door makelaars die willen weten hoeveel die of die speler moet kosten, maar ik los niets. Weet trouwens dat de cijfers die je in de pers leest fout zijn. Ik ben de enige die over de transfers communiceert en ik heb nog nooit een bedrag genoemd.”

“We onderhandelen met geen enkele club momenteel. We zullen alleen onderhandelen als er zo’n hoog bod binnenkomt dat we niet anders kunnen dan rond de tafel te gaan zitten. En zo is er nog geen bod geweest.”

Chelsea

Een constructie waarbij De Bruyne naar Chelsea gaat en eerst een seizoen aan Anderlecht uitgeleend wordt, kan de algemeen directeur van Genk niet van zijn stuk brengen. Met zijn verleden als voetbalmakelaar weet hij hoe die verhalen tot stand komen.

“Ik weet hoe die dingen gaan. Het enige wat me soms irriteert zijn uitlatingen van zogenaamde raadgevers van spelers. Die beseffen vaak niet dat ze meer kwaad doen dan goed met hun uitspraken.”

“Frankie Vercauteren speelt daarin een belangrijke rol. Hij drukt iedereen op het hart dat ze de voetjes op de grond moeten houden en dat ze nog wel een paar etappes te doorlopen hebben als ze ook op langere termijn goed willen presteren.”

“Dat die aanpak loont, blijkt uit het feit dat geen enkele speler al heeft verklaard weg te willen omdat Genk te klein voor hem zou zijn geworden.” (PiD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier