Genk wint, Gent verliest in derde voorronde Europa League

De terugwedstrijden worden op donderdag 10 augustus gespeeld.

RC Genk heeft in zijn heenwedstrijd van de derde voorronde van de Europa League voetbal op eigen veld met 2-1 gewonnen van het Kazachse FC Aktobe. AA Gent ging met 1-0 onderuit bij het Hongaarse Videoton FC.

In Genk lag de eindstand bij de rust al vast. Jelle Vossen opende de score in de 18e minuut van op de penaltystip, na hands van Robert Primus binnen de zestien. Zeven minuten later kwamen de Kazachen langszij via Petr Badio. Een minuut voor rust legde Steeven Joseph-Monrose op assist van Thomas Buffel de eindstand vast.

Aktobe beëindigde de wedstrijd nog met tien, na een tweede gele kaart voor Badio in de 80e minuut.

Gent domineerde wel in het Hongaarse Székesfehérvar, maar kon vooral in de tweede helft te weinig kansen creëren. Videoton loerde op de counter en dat leverde wel gevaar op. Doelman Sergio Padt bracht redding op een poging van Gyorgy Sandor en verdediger Juan Alberto Melli hield Filipe Oliveira van een doelpunt. Twaalf minuten voor tijd was Padt kansloos toen een schot van Nikolic afweek op Gent-verdediger Cesar Arzo.

Bij Videoton mocht Renato Neto (ex-Cercle Brugge) in de 87e minuut invallen. De Portugees wordt door Sporting Lissabon uitgeleend aan de Hongaarse club.

De terugwedstrijden worden op donderdag 10 augustus gespeeld(Belga/KVDA)