Genkdirecteur Degraen: “We beginnen weer van nul”

© Reuters

Wat zijn de sportieve ambities van de landskampioen voor het volgend seizoen. Genkdirecteur Degraen en trainer Vercauteren laten even in hun kaarten kijken.

Dirk Degraen en Frank Vercauteren, respectievelijk algemeen directeur en trainer/sportief directeur van RC Genk, hebben vanmiddag uitleg gegeven bij de plannen van de kersverse landskampioen. Volgens Vercauteren moet er sowieso versterking bij volgend seizoen.

Degraen verklapte dat voor twee spelers van de kampioensploeg drie clubs uit de Engelse Premier League zich al hebben gemeld. Voor twee andere spelers is er concrete belangstelling vanuit Italië. Over welke spelers het gaat wilde hij niet zeggen.

“De geboden bedragen zijn niet van die aard om de onderhandelingen op te starten. Wij hebben sportieve ambities, dus gaan we geen koopjes organiseren. Wie biedt, moet laten zien dat hij onze spelers als volwaardige versterkingen beschouwt. Dat we nog geen onderhandelingen hebben opgestart, is naar Belgische normen een serieuze inspanning, maar een die we ons kunnen permitteren.”

Dimitir Daeseleire gaat weg

Dimitri Daeseleire verlaat de club zeker. Timothy Durwael en Dugary hebben aangegeven dat ze meer speelgelegenheid willen en mogen ook weg. Voor de vijf verhuurde spelers, onder wie Stein Huysegems en Balazs Toth, is er geen plaats meer. Vercauteren: “Van alle anderen is het de bedoeling dat ze blijven. Ook van hen van wie het contract volgend jaar afloopt en met wie er nu moet worden gepraat. Ook daar zitten spelers tussen die gegeerd zijn.”

In die situatie bevinden zich onder anderen Daniel Tözser, Daniel Pudil en Eric Matoukou. Degraen: “Van die spelers gaan we proberen de contracten open te breken. Concrete aanbiedingen zijn er niet voor hen, maar wel tientallen vragen uit alle mogelijke landen. China, Rusland, Duitsland, Spanje – je kunt het zo gek niet bedenken.”

Play-off 1 bereiken

Over de ambities voor volgend seizoen liet Degraen zich bijzonder nuchter uit: “We beginnen weer van nul. We hebben maar één ambitie: opnieuw play-off 1 bereiken. Misschien dat de spelers dromen van de poules van Champions League of Europa League, maar als club zouden we alleen ontgoocheld zijn als we niet in play-off 1 geraken.”

Vercauteren: “Bevestigen is altijd moeilijker dan ergens geraken. De meeste van onze zogenaamde goudklompjes, op één na misschien, beseffen dat ze beter nog blijven. Ik denk dat er voor de meesten nog werk is. Om dan ergens anders meteen te gaan schitteren, is een heel grote stap. De meesten zijn zich daar bewust van.” (Jan Hauspie)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier