Gentse gemeenteraad keurt bouw Arteveldestadion goed

© Belga

De goedkeuring vormt het sluitstuk van een meer dan tien jaar aanslepende discussie over de bouw en financiering van het nieuwe thuisstadion voor voetbalclub AA Gent.

De Gentse gemeenteraad heeft maandagavond een bijakte aan de erfpachtovereenkomst goedgekeurd, voor de bouw en financiering van het Arteveldestadion. De goedkeuring vormt het sluitstuk van een meer dan tien jaar aanslepende discussie over de bouw en financiering van het nieuwe thuisstadion voor voetbalclub AA Gent.

Volgens sportschepen Christophe Peeters (Open Vld) zal tegen 2012-2013 een voetbaltempel met 20.000 zitjes het huidige Jules Ottenstation vervangen.

Die komt er op de vroegere Groothandelsmarkt, tussen de afrit UZ Gent en de Schelde die de grens met Merelbeke vormt (zie kaartje onder het artikel).

Het agendapunt werd net niet bij unanimiteit goedgekeurd. Filip Watteeuw (Groen!) onthield zich omdat er volgens hem belangrijke mobiliteitsproblemen nog niet opgelost zijn.

De erfpachtovereenkomst voor de site werd gesloten met de NV Ring Investments. De bouwgroep Ghelamco, die de bouw trekt, hoopt dat er tegen het eind van dit jaar nog een stedenbouwkundige vergunning volgt.

Voor de begrotingsopmaak 2011 werd 12,3 miljoen euro voor de financiering voorzien. De bouw van het dossier sleept al meer dan tien jaar aan.

Grotere kaart weergeven

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier