Georges Leekens niet langer bondscoach Tunesië

Georges Leekens © BELGAIMAGE

Georges Leekens is niet langer bondscoach van Tunesië. Het contract wordt in onderling overleg ontbonden.

Georges Leekens is niet langer bondscoach van Tunesië. Het contract wordt in onderling overleg ontbonden, zo bevestigt de Tunesische bond (FTF).

Beide partijen gaan dus – volgens de Tunesische bond – in vriendschap uit mekaar. De 66-jarige Leekens was sinds maart 2014 in Tunesië aan de slag. Destijds volgde hij er de Nederlander Ruud Krol op.

Ophef

‘Mac The Knife’ lag er nog tot maart 2016 onder contract. Voor de voormalige bondscoach van de Rode Duivels was de Tunesische nationale elf zijn tweede avontuur in Afrika. In 2003 stond hij al eens aan het roer bij Algerije. In eigen land coachte hij tal van clubs. De voorlopig laatste in de rij is Club Brugge, daar werd hij in november 2012 aan de deur gezet, nadat hij enkele maanden eerder de Rode Duivels had verlaten om naar het Jan Breydelstadion te trekken. Leekens veroorzaakte toen ophef door te stellen dat het werk bij de nationale ploeg “voor negentig procent af was”.

Africa Cup

Met Tunesië nam hij afgelopen winter deel aan de Africa Cup. De Adelaars van Carthago sneuvelden er na een veelbesproken wedstrijd in de kwartfinales tegen Equatoriaal-Guinea. In blessuretijd kreeg het gastland toen een zeer discutabele strafschop van de scheidsrechter.(Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier