Georges Leekens niet langer bondscoach van Hongarije

© belgaimage

Georges Leekens is niet langer de bondscoach van Hongarije. De voormalige coach van de Rode Duivels moet na zeven maanden plaatsmaken voor de Italiaan Marco Rossi.

Dat deelde de Hongaarse voetbalfederatie dinsdag mee.

De 69-jarige Leekens trad op 15 november in dienst bij Hongarije, als opvolger van de Duitser Bernd Storck, maar slaagde er niet in het land naar een overwinning te leiden. In oefenmatchen werd verloren van Kazachstan (2-3), Schotland (0-1) en Australië (1-2) en gelijkgespeeld tegen Wit-Rusland (1-1).

‘De vier wedstrijden waren bemoedigend, maar echte progressie was niet merkbaar. De verjonging en de speelstijl zijn niet in het verwachte tempo vooruitgegaan’, oordeelde de federatie. ‘We hebben alle respect voor de professionele vaardigheden en menselijke kwaliteiten van Leekens en danken hem voor de geleverde inspanningen.’

Hongarije rekent nu op Rossi om hen naar het EK 2020 te loodsen. De 53-jarige ex-speler van Brescia, Sampdoria en Piacenza was van 2012 tot 2017 al in Hongarije aan het werk als trainer van Boedapest Honved. In zijn laatste seizoen leidde hij die club naar de titel. Afgelopen seizoen was hij het Slovaakse Dunajska Streda aan de slag.