Georges Leekens: Nieuwe Rode Duivels gezien

© Belga

De bondscoach heeft zijn analyse gegeven van het dramatische gelijkspel van de Rode Duivels tegen Oostenrijk (4-4).

Bondscoach Georges Leekens heeft woensdag zijn analyse gegeven van het dramatische gelijkspel van de Rode Duivels tegen Oostenrijk (4-4) in groep A van de EK-kwalificaties.

De Rode Duivels bogen dinsdagavond in het Koning Boudewijnstadion een 2-3 achterstand in de slotfase om in een 4-3 voorsprong, maar slikten in de toegevoegde tijd alsnog een goal.

“Achteraf was de ontgoocheling bijzonder groot, maar ik heb een nieuwe Belgische ploeg gezien met een fantastische wedstrijdmentaliteit, die offensief voetbal bracht”, zei Leekens woensdag.

“Dat een Belgische nationale ploeg zo voor elke morzel grond knokte, had ik de laatste tien jaar niet meer gezien bij de Duivels”.

“Natuurlijk is er nog veel werk,” vindt de bondscoach. “Het gebrek aan ervaring heeft ons punten gekost. Er was te veel euforie na de 4-3, op zo’n moment missen we leepheid en ervaring op internationaal niveau”.

Kansen

Met vier punten uit evenveel wedstrijden wordt het voor de Rode Duivels niet gemakkelijk om een ticket voor het EK 2012 in Polen en Oekraïne af te dwingen, maar Leekens geeft de moed niet op.

“In voetbal is het nooit gedaan,” zei Leekens. “Na onze recente 4 op 6 hebben we er eerst en vooral zelf voor gezorgd dat we nog kansen hebben op kwalificatie.”

“De 1-0 zege van Azerbeidzjan op Turkije is mooi meegenomen, maar ik ben er van overtuigd dat er in deze groep nog verrassingen gaan vallen”.

Doe de poll: Zullen de Rode Duivels zich nog kwalificeren?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier