Georges Leekens wordt opnieuw bondscoach van Algerije

Georges Leekens © BELGA

Amper een dag na zijn ontslag bij Sporting Lokeren heeft Georges Leekens al een nieuwe werkgever gevonden. De 67-jarige Leekens wordt opnieuw bondscoach van Algerije.

Georges Leekens heeft het nieuws zelf bevestigd aan de Algerijnse krant Le Buteur. ‘De Algerijnen respecteren mij en respecteren mijn werk. De druk schrikt me totaal niet af en ik ben gemotiveerd om te slagen’, zo luidt kennelijk zijn eerste reactie.

Tweede keer

Het is voor de tweede keer in zijn carrière dat Leekens de Woestijnvossen onder zijn hoede neemt: in 2003 was hij er – zij het slechts voor enkele maanden – ook al eens bondscoach. Dit keer volgt hij er de Serviër Milovan Rajevac op.

Algerije, met onder anderen Sofiane Hanni (RSC Anderlecht) en Riyad Mahrez (Leicester City) als bekende namen in de rangen, staat op de 35e plaats op de FIFA-ranking.

23

Leekens werd woensdag aan de deur gezet door Sporting Lokeren wegens tegenvallende resultaten. De Oost-Vlamingen staan in het klassement pas op de twaalfde plaats met tien punten.

In Algerije begint Leekens aan zijn 23e trainersfunctie. Hij was bezig aan zijn derde periode op Lokeren. Eerder trainde hij onder meer Club Brugge, Cercle Brugge en Moeskroen elk twee keer. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier