‘Gerardo Martino wordt nieuwe coach van Barcelona’

© ImageGlobe

Gerardo Martino wordt de nieuwe coach van Barcelona. De 50-jarige Argentijn moet de opvolger worden van Tito Vilanova.

Gerardo Martino wordt de nieuwe coach van Barcelona. De 50-jarige Argentijn moet de opvolger worden van Tito Vilanova, die vrijdag bekendmaakte dat hij om gezondheidsredenen stopt. Vilanova vecht sinds november 2011 tegen speekselklierkanker.

Volgens verschillende Spaanse media bereikte Martino via een videoconferentie een akkoord met Barcelona en zal hij dinsdag of woensdag een contract voor drie jaar tekenen. Donderdag kan hij dan aan de fans voorgesteld worden, waarna hij meteen aan zijn taken kan beginnen.

Als assistenten zal hij zijn landgenoten Elvio Paolorroso en Jorge Pautasso meebrengen. Die werkten afgelopen seizoen ook met hem samen bij de Newell’s Old Boys, die hij naar de Argentijnse titel leidde.

Martino was nooit eerder coach in Europa. Wel stond hij bij tal van Argentijnse teams aan het roer en was hij van 2006 tot 2011 bondscoach van Paraguay. Hij is een goede vriend van Barcelona’s sterspeler Lionel Messi en van diens vader Jorge. Ze zijn ook in dezelfde stad, Rosario, geboren.

Martino zou niet de eerste keuze van Barcelona geweest zijn. De club wou voor Luis Enrique of Ernesto Valverde gaan, maar zij waren onbeschikbaar omdat ze net voor Celta Vigo en Athletic Bilbao getekend hadden. Andere opties waren Marcelo Bielsa, Jupp Heynckes, Michael Laudrup en Oscar Garcia.

In online polls van de kranten Mundo Deportivo en Sport kon de keuze voor Martino respectievelijk slechts 50 en 41 procent van de goedkeuring van de Barcelona-fans wegdragen. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier