Gerecht neemt Standard-aandelen D’Onofrio in beslag

© Belga

De tien procent Standard-aandelen, die in handen waren van topman Luciano D’Onofrio via de Nederlandse vennootschap Kick International, zijn begin deze week uit voorzorg in beslag genomen door het Luikse gerecht.

De aandelen kunnen in handen van Roland Duchâtelet komen, maar de opbrengst ervan zal naar justitie gaan. De inbeslagname kadert in het onderzoek naar frauduleuze praktijken door Luciano D’Onofrio en werd bevestigd door het Luikse gerecht.

Het onderzoek naar D’Onofrio loopt al zes jaar. De ex-aandeelhouder wordt verdacht van vervalsing, het gebruik van valse documenten en het witwassen van geld. Ook werden vier van zijn woningen, waaronder zijn huidige woonst in Luik, voorlopig verzegeld.

De onderzoekers beschuldigen D’Onofrio er onder meer van dat hij via zogenaamde lege instellingen, zoals onder andere Alalunga Anstalt, commissies op transfergelden verduisterde. De instelling Alalunga Anstalt heeft het merendeel van Kick International in handen, de instelling die op haar beurt de tien procent Standard-aandelen van D’Onofrio beheerde. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier