Gerechtelijk onderzoek tegen Brandao na kopstoot aan Thiago Motta (video)

Brandao (R) © Belga Image

Het parket van Parijs heeft een gerechtelijk onderzoek geopend tegen Bastia-speler Brandao. De 24-jarige Braziliaan deelde na de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain van afgelopen weekend een kopstoot uit aan zijn tegenstrever Thiago Motta.

Het was de radiozender Europe 1 die met het nieuws naar buiten kwam. Volgens een bron bij het Franse gerecht zou Brandao ondervraagd zijn door de Parijse politie.

De officiële beschuldiging is ‘vrijwillige slagen en verwondingen, met voorbedachten rade, begaan in een sportieve omgeving’.

Op voetbalniveau riskeert de Braziliaanse aanvaller ook al een zware straf vanwege de Franse voetballiga (LFP). Die kan gaan tot twee jaar effectieve schorsing.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Niet op training

PSG maakte na het incident bekend dat Thiago Motta aan de kopstoot een gebroken neus overgehouden had.

Voetbalclub Bastia ‘veroordeelde’ de daad van zijn spits, maar gaf hem evenwel geen sanctie. Hij was wel niet aanwezig op training de voorbije dagen, en verontschuldigde zich ook via Facebook en Twitter bij Thiago Motta. Die boodschap was even later wel verdwenen van zijn pagina’s. (Belga/AFP/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier