Gerets neemt Chadli op in voorselectie Marokko

© EPA

De 21-jarige middenvelder van FC Twente heeft nog niet beslist of hij voor België dan wel Marokko zal uitkomen.

Kersvers Marokkaans bondscoach Eric Gerets heeft Nacer Chadli opgenomen in zijn voorselectie met 33 namen voor de oefeninterland van 17 november in en tegen Noord-Ierland. Chadli heeft zowel de Belgische als de Marokkaanse nationaliteit.

De 21-jarige middenvelder van de Nederlandse landskampioen FC Twente twijfelt echter nog voor welk land hij zal uitkomen. Het is dus niet zeker of hij op de uitnodiging van Gerets zal ingaan.

“Ik vind het lastig om een keuze te maken,” zei Chadli onlangs nog in Voetbal International. “Marokko is het land van mijn ouders. Mijn vader woont er nog en ik ga er vaak op vakantie. In België ben ik echter opgegroeid en dat land is me ook lief”.

Marokkaanse Belg

De in Luik geboren Chadli, vorig seizoen nog in de anonimiteit bij de Nederlandse tweedeklasser AGOVV Apeldoorn, werd door Michel Preud’homme naar Twente gehaald. Daar maakt hij een stormachtige ontwikkeling door.

Dinsdag had Chadli een groot aandeel in de belangrijke 0-2-zege van Twente op het veld van Werder Bremen, in groep A van de Champions League. Chadli scoorde het eerste doelpunt (zie filmpje hieronder) en leverde de assist voor het tweede.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier