Gerrard moet de succesjaren van Rangers doen herleven

© AFP

Rangers FC wil met de steun van de debuterende hoofdtrainer de buren van Celtic een nieuw kampioenschap ontfutselen.

Een complete verrassing was het niet, toen begin mei werd bekendgemaakt dat het 38-jarige clubicoon van Liverpool de jeugdwerking aan de Mersey verliet voor een vierjarige overeenkomst als hoofdcoach bij de Schotse club. Een gevallen grootmacht, zo mag Rangers FC tegenwoordig worden benoemd. In 2012 ging de 54-voudige kampioen, toen onder de oude benaming Glasgow Rangers, immers failliet. De oud-werkgever van Thomas Buffel werd zelfs teruggeplaatst naar vierde klasse, maar via promoties in 2013, 2014 en 2016 keerden de Rangers snel weer terug.

Afgelopen seizoen eindigde het team derde, met na 38 speeldagen 70 punten. Dat gebeurde op ruime afstand van eeuwig rivaal en stadsgenoot Celtic (82 punten), maar ook na Aberdeen (73). De voorbije zeven jaar grepen de groen-witten opnieuw de macht, met even veel kampioenschappen tot gevolg. De laatste titel werd zelfs gevierd na 5-0-winst tegen Rangers, waarna coach Graeme Murty zelf opstapte.

Gerrard moet de succesjaren laten herleven, in de strijd met zijn ex-trainer Brendan Rodgers (Celtic). De gewezen middenvelder, die in 2016 zijn actieve loopbaan afsloot bij LA Galaxy, wapent zich met oude bekenden van Anfield Road. Zijn gewezen ploeggenoot Gary McAllister, voormalig aanvoerder van de Schotse nationale ploeg, wordt zijn rechterhand. Ook Michael Beale (veldtrainer), Tom Culshaw (techniekcoach) en Jordan Milsom (head of performance) maken deel uit van de technische staf.

Middenvelder Ovie Ejaria (20) volgde op huurbasis het oud-clubicoon uit Liverpool. Na doelman Allan McGregor (36, Hull City) stemde na middenvelder Scott Arfield (29, Burnley) en flankspeler Jamie Murphy (28, B&H Albion) ook verdediger Nikola Katic (21, Slaven Belupo) in met de voorwaarden voor een deal voor vier seizoenen. ‘We willen graag de vele triomfen die Rangers behaalde weer terugbrengen’, aldus Gerrard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier