Gewezen WK-ref Byron Moreno betrapt met 6 kg heroïne

© EPA

De 41-jarige Ecuadoraan is op JFK Airport in New York opgepakt met zes kilogram heroïne op zak.

De gewezen Ecuadoraanse voetbalscheidsrechter Byron Moreno is maandag op JFK Airport in New York opgepakt met zes kilogram heroïne op zak.

Dat heeft de Ecuadoraanse televisie bekendgemaakt. De 41-jarige Moreno werd bij een controle betrapt. De Amerikaanse autoriteiten en Interpol onderzoeken de zaak.

Omstreden

Moreno, die momenteel als consultant voor een lokale radio werkt, was gedurende 16 jaar een internationale scheidsrechter en nam meermaals dubieuze beslissingen tijdens wedstrijden.

Bij ons is de Ecuadoraan vooral bekend van zijn dubieuze beslissingen in het voordeel van gastland Zuid-Korea in het duel tegen Italië in de achtste finales van het WK in 2002.

Zo keurde Moreno onder meer een geldig doelpunt van Tommasi af en stuurde hij in blessuretijd de Italiaanse spelmaker Francesco Totti van het veld wegens een schwalbe. Hij kreeg daarvoor een berisping van de Wereldvoetbalbond FIFA.

In Ecuador werd hij ooit 20 duels geschorst omdat hij een wedstrijd om onbegrijpelijke redenen twaalf minuten na de reguliere speeltijd liet doorgaan. In die blessuretijd boog thuisploeg Liga De Quito een 2-3 achterstand om in 4-3 winst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier