Gezocht: vervanger voor Cristiano Ronaldo

Gareth Bale © BELGAIMAGE
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Real Madrid wil zijn tijd nemen om een opvolger te vinden voor de man die negen jaar lang het uithangbord was.

Een officieel afscheid van Cristiano Ronaldo aan Real Madrid kwam er niet, een teken dat het ‘op’ was tussen de club en de superster. Terwijl de verantwoordelijken van de officiële clubshop het shirt met nummer 7 uit de rekken haalden, schreef de Portugees wel een afscheidsbrief. Daarin zegt hij dat de negen jaar die hij spendeerde bij Real mogelijk de gelukkigste uit zijn leven waren. Niettemin, zo schrijft hij, wil hij aan een nieuwe cyclus beginnen.

Ook de club begint, zonder het gezicht waarmee ze vergroeid was, aan een nieuwe etappe in haar bestaan. Dé vraag die de Spaanse pers bezighoudt, is wie er nu op de troon van CR7 zal plaatsnemen. Hoewel afgelopen maandag al de eerste training plaatsvond onder leiding van kersvers coach Julen Lopetegui, wil men bij de Koninklijke niet overhaast te werk gaan.

De laatste keer dat een grote naam voorgesteld werd in Santiago Bernabéu was in 2014, toen James Rodríguez in de Spaanse hoofdstad landde. Daarom lijkt het nu ook een uitgemaakte zaak dat Florentino Pérez een wereldster wil binnenhalen. Temeer daar de vervanger van Zinédine Zidane niet bepaald de eerste naam op het verlanglijstje was.

De namen van Neymar Jr en Kylian Mbappé – 54 procent van de fans wil dat de jonge Franse spits komt – worden vaak genoemd, maar ze lijken geen haalbare kaarten. PSG is namelijk niet van plan om hen te verkopen. En een transfer koste wat kost forceren, dat is al jarenlang niet meer de huisstijl van Real.

Onze landgenoot Eden Hazard is ook een optie. Zijn contract bij Chelsea loopt af in 2020, dus als de Londenaars geld van hem willen maken, moeten ze hem deze of volgende zomer verkopen. Nu hij een schitterend WK gespeeld heeft, is het misschien wel het moment om hem te verzilveren. Bij Real zou Hazard dan wel gekoppeld moeten worden aan een scorende spits, want zelf is hij geen goalgetter pur sang. Bovendien heeft Lopetegui in zijn kern al een aantal spelers met hetzelfde profiel, denk maar aan Isco en Marco Asensio.

Als de Koninklijke er niet in slaagt om een wereldvoetballer aan te trekken, zitten er in de huidige kern natuurlijk nog spelers die zich meer op het voorplan kunnen zetten. In de eerste plaats: Gareth Bale. De Welshman gaf eerder dit jaar aan dat hij zou vertrekken als hij niet meer speelminuten kreeg, maar sinds Zidane zijn koffers pakte, is het windstil in de entourage van Bale. Bij de club gaan ze er dan ook van uit dat hij gewoon blijft.

Lopetegui rekent ook op Isco en Asensio, twee spelers die hij ook veel vertrouwen gaf bij de Spaanse nationale ploeg. Bovendien sluit de jonge Braziliaan Vinícius Junior (18) bij de A-kern aan. Bij de club zouden ze graag hebben dat hij niet alleen meedraait tijdens het voorseizoen, maar dat hij ook stappen zet richting eerste ploeg.

Op 15 augustus staat de eerste grote afspraak al op de agenda: de strijd om de Europese supercup tegen Atlético Madrid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier