Gille Van Binst: Dit Anderlecht mist killers

© Belga

In Sport/Voetbalmagazine geeft oud-Anderlechtspeler Gille Van Binst zijn visie op de malaise bij de landskampioen.

In Sport/Voetbalmagazine (S/VM) geeft oud-Anderlechtspeler Gille Van Binst zijn visie op de malaise bij de landskampioen.

S/VM: Is Anderlecht te klein voor de Champions League?

Gille Van Binst: “Dat je er tegen Lyon uitgaat, vind ik normaal, maar BATE Borisov en Partizan moet je wel aankunnen. Alleen: het dikt aan, wat je na drie jaar aan geld mist. Ze hadden vorig jaar een tekort dat ze hoopten weg te werken met de Champions League.”

“Iedereen bij Anderlecht was zo gefocust op die Champions League: het bestuur omwille van het geld, de spelers om zich te tonen, de supporters ook…”

Jij vindt die uitschakeling tegen Partizan het keerpunt.

“Absoluut. Partizan heeft Anderlecht een klap gegeven waar het nog niet van bekomen is. Tot dan ging alles goed. Plaatst Anderlecht zich voor de Champions League, dan groeit die ploeg nog.”

“Nu heerst er gelatenheid. Niet alleen bij de spelers. Als er op Anderlecht maar 17.000 kijkers opdagen voor een Europese topmatch, is er wat aan de hand. Ook de spelers waren helemaal op die Champions League gefocust.

“Ik denk dat sommigen zich al een hele tijd afvragen: wat loop ik hier nog te doen? Op Standard bleef Anderlecht tot het einde mee voetballen, maar de wil om terug te vechten, zag ik niet.”

“Dit Anderlecht mist killers. Boussoufa probeert het wel, maar hij is geen geboren leider. We missen mannen die tot op het bot gaan. Terwijl dat nu net nodig is. Ik hoop dat de spelers eergevoel tonen op Cercle en tegen AEK.”

“Een paar weken geleden riep Van Holsbeeck dat de spelers eens in de spiegel moesten kijken, maar ik denk dat er serieus wat damp op die spiegels zat.”

(Geert Foutré)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier