Glen De Boeck: “AA Gent start als favoriet”

© Belga

Zaterdag 15 mei spelen Cercle Brugge en AA Gent op de Heizel de finale van de Beker van België. Cerclecoach Glen De Boeck ziet kans om het als underdog toch te halen.

KN: Je kunt op twee manieren naar een finale gaan. Ofwel leg je jezelf de druk op dat je moet winnen, ofwel zie je het als ‘knap dat we hier geraakt zijn, al wat erbij komt, is bonus’. Voor welke benadering kiest u?

De Boeck: We gaan naar Brussel om de beker te winnen. Niets meer, niets minder. Die ambitie gaan we niet verstoppen, dat zou ik te gemakkelijk vinden. Natuurlijk start Gent wel als favoriet. Die club heeft meer middelen, en vooral een veel bredere spelerskern. Maar als wij ons beste niveau halen, zal Gent aan Cercle een lastige klant hebben.

KN: Cercle Brugge ligt al stil sinds 24 april en kon dus rusten. AA Gent speelde de voorbije weken nog belangrijke matchen. Gent zal vermoeider zijn, maar is wel in het wedstrijdritme kunnen blijven. Wat is het voordeligst?

De Boeck: Ik heb Gent gezien op Anderlecht en toen maakten ze een uitgebluste indruk op me. Maar dat kon je in de laatste matchen in play-off II ook van mijn ploeg zeggen. Mijn spelers snakten duidelijk naar rust, dat heb ik zelf ervaren. Ik vind het achteraf bekeken dan ook een voordeel dat we ons niet hebben geplaatst voor de barrages van play-off II.

KN: Gaat u interviews van AA Gent ophangen in de kleedkamer? Dat is in voetbalkringen een klassieker om de eigen ploeg op te naaien.

De Boeck: Dat hangt ervan af wat de mensen van Gent te zeggen hebben. Als het zaken zijn die in ons voordeel spelen, dan doe ik dat graag. Maar ik denk dat Michel Preud’homme voldoende lang meeloopt om zijn spelers te behoeden voor domme uitspraken. Hij weet ook hoe die dingen werken.

(JVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier