“Glen De Boeck liegt”

© Belga

Jules Govaert, wedstrijdscout van Cercle Brugge, belde ons op om te reageren op uitlatingen van Glen De Boeck in het interview in Sport/Voetbalmagazine nummer 24 van 16 juni. De Boeck beweert daarin dat hij van de technische staf alleen Ronny Desmedt meevroeg naar Germinal Beerschot en niet Jules Govaert, Lorenzo Staelens en Wim Langenbick.

“Dat is een grove leugen”, zegt Govaert. “De dag van zijn aanstelling nog contacteerde hij mij en een van mijn dochters was getuige van het telefonische gesprek waarin hij mij vroeg of ik hem naar GBA wou vergezellen.”

“Van Lorenzo en Wim hoorde ik dat hij hetzelfde deed met hen. De verbijstering was dan ook groot toen ik het bewuste artikel las.”

“Correctheid en eerlijkheid zijn er totaal zoek in het verhaal dat hij ook aan enkele mensen van de raad van bestuur vertelde. Ik begrijp niet dat Glen mensen in diskrediet wil brengen binnen hun eigen vereniging.”

“In de voorbije drie goede jaren, waarin hij Cercle een nieuw elan bezorgde, was de hele technische staf altijd paraat om hem op alle mogelijke manieren bij te staan. Dan vraag ik mij af: waarom deze leugen?”

“Is hij misschien zelf al aangestoken door het ‘IK-gevoel’ waaraan Germinal Beerschot volgens hem lijdt? Of deed hij het alleen maar om zijn plotse vertrek nog eens extra goed te praten? Toch wens ik hem veel succes in zijn verdere loopbaan.”

(Christian Vandenabeele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier