Goreux maakt belangrijk doelpunt voor Kryliya Sovetov

© BELGA

Oud-speler van Standard legt basis voor 2-1-zege in degradatieduel tegen Alania Vladikavkaz.

Rechterflankspeler Réginal Goreux steekt in goede vorm. Met zijn tweede opeenvolgende doelpunt ligt de Luikenaar telkens aan de basis van een overwinning, dat zijn ploeg Kryliya Samara Sovetov helpt in de degradatiestrijd.

Kryliya Sovetov won afgelopen weekend van rechtstreeks degradatiekandidaat Alania Vladikavkaz met 2-1. De 25-jarige Belg staat met Kryliya op een veertiende plaats in het klassement. Dankzij die overwinning vergroot Sovetov de voorsprong op Alania Vladikavkaz, tot zeven punten. De strijd om de titel zal tussen CSKA Moskou en Zenit gaan. Moskou heeft met een voorsprong van vier punten de beste papieren.

Voor de ex-speler van Standard is het zijn tweede competitiedoelpunt in zes wedstrijden. In de vorige competitiewedstrijd maakte Goreux – of zoals hij in Rusland wordt genoemd ‘Goro’ – ook al de openingsgoal, toen na twee minuten. Uiteindelijk eindigde die wedstrijd in een 0-3-overwinning op het veld van FK Krasnodar.

Goreux speelde zes jaar in dienst van de Rouches. De verdediger/middenvelder had aanvankelijk helemaal geen zin in een overstap naar de Russische competitie, nadat Standard weinig inspanningen deed om hem te houden. Maar Goreux lijkt er nu zijn draai te hebben gevonden. (ML)

Bekijk het openingsdoelpunt van Goreux, dat via het been van een tegenstander mooi in doel belandt:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier