Graeme Rutjes in Raad van Commissarissen Feyenoord

© Belga

De voormalige verdediger van KV Mechelen, Anderlecht en Oranje treedt namens de investeerdersgroep Vrienden van Feyenoord toe tot de Raad van Commissarissen van de Rotterdamse club.

Graeme Rutjes, de voormalige verdediger van onder meer KV Mechelen, Anderlecht en het Nederlandse nationale elftal, treedt namens de investeerdersgroep Vrienden van Feyenoord toe tot de Raad van Commissarissen (RvC) van de Rotterdamse club.

De 51-jarige Rutjes wordt in de Kuip de gewenste commissaris met een voetbalachtergrond, meldt de Nederlandse krant Algemeen Dagblad.

De huidige leden van de RvC van Feyenoord zijn allen uit het zakenleven afkomstig. Rutjes, die afstudeerde als bedrijfseconoom en als directeur voor de Exploitatiemaatschappij Goese Golf werkt, combineert beide kwaliteiten.

Europese beker

Rutjes begon zijn spelersloopbaan bij Excelsior in 1980. In 1985 trok hij naar België, waar hij achtereenvolgens bij KV Mechelen (1985-1990) en Anderlecht (1990-1996) speelde.

Met KV Mechelen won Rutjes in 1988 (de intussen opgeheven) Beker der Bekerwinnaars en werd hij het jaar daarop landskampioen. Met Anderlecht veroverde hij landstitels en één Beker van België. Hij speelde 13 keer voor Oranje. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier