Guardiola officieel voorgesteld bij Bayern (video)

© IMAGEGLOBE

Pep Guardiola gaf bij Bayern München zijn eerste persconferentie. In het Duits, zoals aangekondigd.

De 42-jarige Catalaan laste een sabbatjaar in na zijn vertrek bij FC Barcelona vorige zomer. In januari geraakte bekend dat Guardiola met Bayern München een akkoord had voor een contract van drie jaar, maar nu pas werd de nieuwe coach officieel voorgesteld bij de grootmacht uit München.

In de Allianz Arena werd Guardiola geflankeerd door directieleden Uli Hoeness, Matthias Sammer en Karl-Heinz Rummenigge. De Spanjaard deed, zoals aangekondigd, zijn intrede in het Duits. Soms moest hij nog wat zoeken naar zijn woorden, maar dat loste Guardiola op met een kwinkslag: “New York (waar hij het voorbije jaar voornamelijk verbleef, nvdr) is niet de ideale plaats om Duits te leren. Maar ik beloof dat mijn beheersing van de taal zal verbeteren.”

Verder kreeg de man die met Barça in de periode 2008-2012 veertien prijzen pakte uiteraard vragen voorgeschoteld over de zware erfenis die hem wacht. Jupp Heynckes, zijn voorganger bij Bayern, wist immers het seizoen af te sluiten met een historische treble: landsbeker, titel én Champions League. Guardiola: “Ik moet aanvaarden dat er vergelijkingen zullen volgen. Natuurlijk is er druk, maar die is er altijd bij een club van dit kaliber. Ik aanvaard deze uitdaging zonder enige angst, daarom ben ik hier ook coach.”

Duels tegen Mourinho en Barça

De eerste grote afspraken voor de nieuwe Kaiser van München staan geprogrammeerd voor einde juli. Op 24 juli ontvangt Bayern FC Barcelona voor een vriendschappelijke wedstrijd. Drie dagen later (27 juli) staat de Duitse Supercup tegen Borussia Dortmund op het programma. Eind augustus (30/8) volgt dan een prestigeslag tegen Chelsea, voor de Europese Supercup. Chelsea, sinds kort gecoacht door… José Mourinho. Als Realcoach was Mourinho twee seizoenen op rij de nemesis van Pep.

Philip Lahm, aanvoerder van Bayern, heeft alleszins een goed oog in de samenwerking met Guardiola. “Het komt er op aan een memorabel jaar om te zetten in een memorabel tijdperk”, verwoordt Lahm de bijgestelde ambities. (MS)

De officiële presentatie van Pep Guardiola als Bayerncoach (in het Duits):

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier