Guti: “Real verlaten is de juiste keuze”

© Epa

José Maria Gutiérrez Hernandez, beter bekend als Guti, wil weg bij Real Madrid. De spelverdeler is bezig aan zijn 15e seizoen bij de Koninklijke, en dat wordt volgens hem ook het laatste.

De 33-jarige middenvelder is vastbesloten de sterrenploeg van Madrid te verlaten. Hoewel hij nog een contract heeft tot 2011, is hij niet van plan tot die tijd te wachten. “Ik heb maar één optie,” zei hij aan radiozender Onda Madrid, “en dat is vertrekken.”

Waar hij naartoe wil weet hij nog niet maar vooralsnog denk hij niet aan stoppen. “Ik heb zeker nog enkele jaren te gaan, en die kunnen perfect in Engeland, Italië of een Arabisch land zijn”, vertelt hij.

Over de ploegmaats die hem op dit moment uit de ploeg houden is hij echter bijzonder positief. “De kern die Real op dit moment heeft is misschien wel de sterkste waar ik ooit deel van uitmaakte”, zegt hij.

“Een speler zoals Cristiano Ronaldo aan het werk zien is geweldig, en dat hij niet veel nodig heeft om een match te beslissen is duidelijk,” verklaart hij aan de Franse sportkrant L’Équipe, “ik schat hem zelfs hoger in dan Messi.”

Met deze uitspraak is Guti alvast niet bang voor zijn laatste Clásico, die zaterdag in Bernabéu gespeeld wordt. Zowel Barcelona als Real Madrid heeft 77 punten, en met nog acht matchen in het verschiet lijkt deze match wel eens het verschil te kunnen maken tussen beide topteams.

Het is nu afwachten of de gedurfde uitspraken van Guti na dit weekend overeind blijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier