Guus Hiddink blijft dan toch bij Anzji

© IMAGEGLOBE

Russische werkgever van Mbark Boussoufa lichtte de optie in het contract van de Nederlandse coach.

Met deze beslissing komt er een einde aan de periode van onzekerheid over de toekomst van de inmiddels 66-jarige Guus Hiddink, die eind mei nog in het midden liet of hij verder wilde bij de verliezende bekerfinalist (na strafschoppen tegen kampioen CSKA Moskou) en de nummer drie uit de Russische competitie. “Ik heb wel mijn gedachten, maar die hou ik nog even voor mij”, verklaarde Hiddink toen in het Nederlandse weekblad Voetbal International.

Die twijfel zorgde voor speculaties dat de Nederlander aan de slag zou gaan bij de Franse kampioen PSG of ex-club Real Madrid. Maar die geruchten behoren nu definitief tot het verleden na de tweet van Anzjidirecteur Konstantin Remsjioekov. “Beide partijen hebben de optie, tot ieders tevredenheid, gelicht. Ik ben heel blij”, zo luidde de officiële melding van de club uit Dagestan.

De momenteel van vakantie genietende Hiddink begint zo straks aan zijn derde seizoen bij FC Anzji. Hij kan verder bouwen aan de club, die in zijn ogen tevreden mag zijn met de ontwikkeling, na de zevende plek vorig seizoen en de derde stek plus de bekerfinale afgelopen jaar. Met João Carlos Pinto Chaves (ex-Lokeren en RC Genk) en Mehdi Carcela (ex-Standard) lopen er nog enkele oude bekenden uit de Belgische competitie rond in de multicultureel samengestelde spelersgroep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier