Guus Hiddink volgt Mourinho op bij Chelsea

© REUTERS

De Nederlander Guus Hiddink is de nieuwe coach van Chelsea. Hij tekent een contract tot eind dit seizoen.

Voor Hiddink wordt het de tweede ambtstermijn bij Chelsea. In het seizoen 2008-2009 depanneerde al eens na het ontslag van de Braziliaan Luiz Felipe Scolari. Dat bleek een meevaller, want de Nederlander leidde The Blues toen alsnog naar winst in de FA Cup en een derde plaats in de Premier League. In de Champions League strandden ze destijds op een zucht van de finale.

Dat was clubeigenaar Roman Abramovich niet vergeten en na het ontslag van ‘The Special One’ werd er in de Britse hoofdstad dus meteen werk gemaakt van de komst van de Nederlander. Vrijdag vond er tussen beide partijen al een gesprek plaats in een Londens hotel. Hiddink zat de voorbije maanden zonder werk, nadat hij eind juni was gestopt als bondscoach van Nederland.

‘Blij met terugkeer naar Chelsea’

“Ik ben blij met mijn terugkeer naar Stamford Bridge”, zei de Nederlander in een eerste reactie. “Chelsea is een van de grootste teams ter wereld en staat momenteel niet waar het moet staan. Maar ik ben er zeker van dat we daar dit seizoen nog verandering in kunnen brengen. Ik kijk uit naar de samenwerking met de spelers en de staff en ik wil zeker mijn uitstekende relatie met de Chelsea-fans nieuw leven inblazen.”

Guus Hiddink zal heel wat werk hebben om Chelsea terug op de rails te krijgen. Maandag verloren ze bij koploper Leicester City, meteen al de negende competitienederlaag van het seizoen voor de club van onze landgenoten Eden Hazard en Thibaut Courtois.

In de stand staan ze dan ook pas op de zestiende plaats, slechts één punt boven de degradatiezone. Zaterdagnamiddag (16u) nemen ze het op de zeventiende speeldag in de Premier League op tegen Sunderland. (Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier