Harbaoui: ‘Ook in het voetbal is er een revolutie nodig in Tunesië’

© IMAGEGLOBE

In Sport/Voetbalmagazine doet Hamdi Harbaoui enkele rake uitspraken over de nationale ploeg van Tunesië, waar hij niet langer voor wil uitkomen.

Na de Afrika Cup in januari van dit jaar haalde Lokerenspits uit naar de nationale ploeg van Tunesië en meer bepaald naar bondscoach Sami Trabelsi. ‘Une catastrophe’, waren zijn exacte woorden. Is daarmee de deur dicht voor hem als Tunesisch international?

Harbaoui: “Er zijn op die Afrika Cup dingen gebeurd die niet door de beugel konden. Op extrasportief gebied, tactisch en inzake teamdiscipline. Ik heb toen aan de pers én rechtstreeks aan de federatie gezegd dat als er niets verandert aan de structuur rond de nationale ploeg, dat ze mij daar niet meer zouden terugzien.

“De bondscoach is wel vervangen ondertussen, maar bij de bond zitten nog steeds dezelfde personen, ik blijf dus bij mijn besluit. Die mensen hebben daar niets te zoeken. Er werd tijdens de voorbije Afrika Cup soms meer aan spelershandel gedaan dan aan professioneel voetbal.”

“Het doet mij pijn dat ik mijn land niet meer kan dienen, maar er is in het Tunesische voetbal een revolutie nodig zoals we die in onze maatschappij gekend hebben.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier