‘Hazard doet bij de Duivels wat Messi bij Barcelona doet’

© BelgaImage
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Sport/Voetbalmagazine sprak met Claude Puel, de coach van Eden Hazard bij Lille OSC.

Eden Hazard is precies 16 jaar 10 maanden en 17 dagen jong wanneer hij in 2007 zijn debuut maakt in de Franse Ligue 1 bij Lille OSC. Hij valt een kwartier voor tijd in en is daarmee de jongste speler ooit in de clubgeschiedenis.

Dat officiële debuut komt er in Nancy, onder coach Claude Puel. Een paar dagen eerder had Puel hem al speelminuten gegund in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Club Brugge.

Erg volwassen

Claude Puel herinnert zich Hazard – die hij overigens ‘zijn Belgisch goudklompje’ noemde – nog maar al te goed.

“Eden is een uitzonderlijke voetballer. Druk glijdt van hem af als water van een eend. Hij weet wat hij kan en was al op jonge leeftijd erg volwassen. Hij stak er in de Franse competitie dan ook een flink stuk bovenuit.”

“Vandaag bevestigt hij in de Premier League alleen maar wat hij op zestienjarige leeftijd in Frankrijk al had laten zien. Hij ziet de dingen net iets sneller dan de doorsneevoetballer.”

Als Messi

Puel vervolgt: “In een team heb je altijd goede voetballers en een of twee uitzonderlijke voetballers nodig. Hazard is zo’n uitzonderlijk goeie voetballer. Hij kan dat geniale extraatje brengen bij de Rode Duivels, net zoals Lionel Messi dat al jarenlang doet bij Barcelona.”

“Ik weet zeker dat het helemaal goed gaat komen met hem. Hij kon op zijn zestiende al alles wat een voetballer moet kunnen. Hij kan zelfs de Gouden Bal winnen als je het mij vraagt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier