Hazard opnieuw beste belofte in Frankrijk

© Epa

Eden Hazard, onze 19-jarige landgenoot, speelt bij Rijsel wekelijks de pannen van het dak en werd afgelopen weekend verkozen tot beste belofte in de Franse competitie.

Het is het tweede jaar op rij dat Hazard deze individuele prijs wint. Onder trainer Rudi Garcia bloeide de jongeling helemaal open.

Hazard in L’Equipe: “Ik heb meer matchen gespeeld dan vorig jaar. Ik word vaker als titularis gebruikt en speel ook regelmatiger. Ik heb de volgende stap in mijn ontwikkeling gezet.”

Hazard was ook genomineerd voor ‘beste speler’, maar werd vierde. Lissandro Lopez won, de spits van Lyon die Anderlecht alle sterren van de hemel liet zien in de voorronde van de Champions League.

Hazard was niet teleurgesteld met zijn tweede plaats. “Ik ben nog maar 19,” zegt Hazard, “ik heb nog tijd en ook nog veel te leren.”

Over zijn toekomst is hij duidelijk. “Ik ben niet van plan om Lille te verlaten. Ik zit hier goed en heb geen reden om van club te veranderen. De ploeg heeft getoond dat het kan voetballen, en dat er rekening met ons moet gehouden worden.”

Rudi Garci, de trainer van Hazard won tevens de prijs voor beste trainer.

(Gauthier Vervaeke)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier