Henrotay: ‘Lukaku heeft bij Chelsea een coach die hem echt wil’

© BELGA
Thomas Bricmont

Christophe Henrotay heeft met Courtois, Van Buyten, Mirallas en Mbokani enkele belangrijke spelers in zijn portefeuille. In Sport/Voetbalmagazine spreekt de voetbalmakelaar ook uitvoerig over een andere poulain van hem: Romelu Lukaku.

“Het belangrijkste voor Romelu is een coach die hem echt wil. En dat is het geval bij Chelsea”, beweert de spelersmakelaar.

“Maar geen enkele grote club ter wereld gaat een voetballer de garantie geven dat hij titularis zal zijn. Zeker niet als die speler nog maar twintig is. Maar ik twijfel er geen seconde aan dat hij het op het hoogste niveau gaat waarmaken. Steve Clarke, zijn trainer bij WBA zei het me onlangs nog: ‘Romelu wordt een van de beste spitsen van de planeet.’ Het is een kwestie van kwaliteit, zijn vastberadenheid is grenzeloos.”

Was naar Chelsea gaan op zijn achttiende, na amper twee seizoenen Anderlecht, geen te grote stap?

Henrotay: “Als je de kans krijgt om bij Chelsea te tekenen, de club van je dromen, dan ga ik niet zeggen: ‘Neen, neen, doe het toch maar niet.’ Er zijn spelers die hun leven lang dromen van een transfer naar Chelsea terwijl het nooit zal gebeuren.

“Uiteindelijk heeft hij dat jaar erg veel geleerd door alle moeilijkheden die hij kende – tot hij naar Londen vertrok, ging alles hem voor de wind. Op sportief vlak heeft hij veel bijgeleerd van al die topspelers, maar hij is zelf ook rijper geworden.”

“Niemand maakt een geheel rechtlijnige carrière. Kijk naar Van Buyten die onder Klinsmann niet speelde: als ik hem gezegd had te vertrekken, dan had hij nu de Champions League niet gewonnen. Als Lukaku nog een jaar van Chelsea blijft, dan wordt hij beschouwd als een home grown player en wordt hij op voetbalgebied een Engelsman, wat voor zijn marktwaarde interessant is. Vandaar dat Chelsea hem al zo jong wou aantrekken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier