Het geheim van Harry Kane

Harry Kane © BELGAIMAGE
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Harry Kane, de 24-jarige spits van Tottenham, raast door 2017. Waarom is hij zo goed?

In aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijd van Engeland tegen Slovenië (1-0, doelpunt: Harry Kane) begin deze maand legde de aanvaller zelf uit wat hem dit jaar misschien nog enkele procentjes beter maakt.

“Als je zoveel wedstrijden moet spelen, kun je niet altijd zo hard trainen als je wilt, dus moet je the little gains ergens anders halen”, vertelt de scherpschutter in The Guardian. “Sinds een jaar of zo doe ik dat via mijn voeding. Er werd mij een kok aanbevolen, en toen ik een gesprek met hem had, was ik onder de indruk. Hij legde uit hoe het lichaam werkt en hoe hij mij kon helpen om te recupereren. Mijn ogen gingen open op dat moment. Ik had altijd gezond gegeten, maar hij zei wat ik nog meer kon doen. Het gaat niet altijd over het juiste voedsel, maar ook over het juiste moment om iets te eten.”

Een goed voornemen

“Je kunt de hele week gezond eten en in het weekend koolhydraten tot je nemen voor een wedstrijd, maar je lichaam is dat dan niet gewoon en kan zo in een soort van shock gaan”, klinkt Kane plots als een voedingsspecialist. “Dus moet je afhankelijk van je trainingsschema inplannen wanneer je meer koolhydraten eet en wanneer minder. Ik ben daarmee begonnen op 1 januari, een goed voornemen.”

“Mijn vriendin en ik verwachtten toen een dochtertje en we wisten dat er heel wat tijd naar haar zou gaan. Nu eens kookte ik, dan mijn vriendin, maar onze gerechten werden een beetje eentonig. Sorry, mijn gerechten werden een beetje eentonig, niet die van haar… (grijnst) Sinds januari maakt een kok eten voor ons van maandag tot zaterdag en hij laat wat achter in de koelkast voor zondag, zodat ik het programma kan volgen.”

Kleine dingen

Het dieet legt hem geen windeieren. “Ik wil mijn potentieel ten volle benutten en ik zoek naar manieren om nog wat procentjes te verbeteren: ijsbaden, stretching, voeding… Het zijn kleine dingen die je fris houden.”

Dat Kane ambitieus is, steekt hij niet onder de keukenstoelen of banken. “Als je goals blijft maken, dan gaan de tegenstanders een wedstrijdplan tegen jou bedenken, maar dat is ook een soort van appreciatie. Het toont dat je goed bezig bent. Ik houd van goede spelers, maar Lionel Messi en Cristiano Ronaldo staan er elke week. Dat wil ik ook bereiken.’

De efficiëntste speler in de Premier League in 2017

Het geheim van Harry Kane
© Sport/Voetbalmagazine

Lees het volledige artikel over Harry Kane in onze +zone of in Sport/Voetbalmagazine van 18 oktober 2017

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier