Het omstreden ’41e doelpunt’ van Ronaldo (video)

© EPA

Bekijk hier een omstreden ’41e doelpunt’ van Cristiano Ronaldo. De Spaanse liga schrijft hem op naam van Pepe, de krant Marca geeft hem aan Ronaldo. Oordeel zelf…

Er is onenigheid over het aantal doelpunten dat Cristiano Ronaldo afgelopen seizoen maakte voor Real Madrid. Volgens het Spaanse sportblad Marca, de organisator van de Trofeo Pichichi voor de topschutter van de Primera División, maakte Ronaldo namelijk 41 doelpunten, terwijl het er officieel ‘slechts’ 40 zijn.

Het doelpunt waarover controverse bestaat, viel in de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd op Real Sociedad van 18 september 2010. Ronaldo nam toen een vrije trap die afweek op de rug van een zich bukkende Pepe en zo in doel belandde. De scheidsrechter kende het doelpunt toe aan Pepe, terwijl Marca het – niet onbegrijpelijk – op het conto van de Portugees zette.

Wat er ook van zij, CR7 verpulverde dit seizoen het record van Telmo Zarra – 38 doelpunten in 1950/1951 – en Hugo Sánchez – 38 doelpunten in 1989/1990.

Oordeel zelf over het doelpunt van Ronaldo tegen Sociedad:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier