Het onwaarschijnlijke seizoen van Juventus

Paulo Dybala © Belga Image

Juventus staat voor het eerst dit seizoen aan de leiding in de Serie A. Gaat het tegen Bologna voor zijn zestiende overwinning op een rij?

De Bianconeri kenden een moeilijk competitiebegin. Door het vertrek van Andrea Pirlo, Arturo Vidal en Carlos Tévez vond de ploeg geen oplossingen en stond ze na een heel matige 12 op 30 op een pijnlijke twaalfde plek.

Op de tiende speeldag verloor Juventus met 1-0 op het veld van Sassuolo, maar een week later won het thuis met 2-1 van Torino. Het begin van de ommekeer.

Benfica achterna?

Met de ongelooflijke 45 op 45 heeft Juventus het clubrecord al enkele weken verbroken, dat op 12 overwinningen op een rij stond. De ploeg van Massimiliano Allegri kan tegen Bologna zijn reeks verderzetten. Daarna komt de moeilijke thuiswedstrijd tegen Inter, gevolgd door Atalanta, Sassuolo, Torino en Empoli.

Maar er is nog een lange weg te gaan om het absolute record van Benfica te verbreken. De club uit Lissabon deed twee seizoenen (1971-72 en 1972-73) over de fenomenale winstreeks van 29 wedstrijden. De Noord-Ier Jimmy Hagan was destijds befaamde coach van dat legendarische Benfica, met sterspeler Eusébio in de rangen.

Goudhaantje Dybala

Juventus mag dan wel enkele topspelers verloren zijn, met de aankoop van Paulo Dybala heeft het een schitterende zaak gedaan. De 22-jarige Argentijnse aanvaller maakte dit seizoen al 13 doelpunten en gaf ook nog eens 8 assists.

Naast Dybala is ook de 38-jarige Gianluigi Buffon aan een voortreffelijk seizoen bezig. De Italiaanse doelman houdt momenteel al zes matchen na elkaar zijn netten schoon.

Een overzicht van de doelpunten van Dybala:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Xander Crokaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier