Historisch: Titelverdediger Chelsea ligt uit de Champions League

© Belga

Chelsea, de club van Rode Duivel Eden Hazard, is uitgschakeld in de Champions League. Het is de eerste keer dat de titelverdediger de groepsfase niet overleeft.

Chelsea FC zal zijn titel niet verlengen in de Champions League voetbal. Eden Hazard & co. haalde het woensdag op de zesde en laatste speeldag van de groepsfase wel met klinkende 6-1 cijfers van het Deense Nordsjaelland, maar was afhankelijk van het resultaat in het duel tussen Shakthar Donetsk en Juventus Turijn.

Juve haalde het in Oekraïne met 0-1, waardoor de Italianen en de Oekraïners naar de achtste finales mogen. Chelsea wordt opgevangen in de zestiende finales van de Europa League, de Denen zijn Europees uitgeschakeld.

Eindafrekening

In de eindstand in groep E heeft Juventus twaalf punten, Shakthar tien, Chelsea tien en Nordsjaelland één. Skakhtar eindigt uiteindelijk als tweede, omdat het beter was in de onderlinge duels met de Blues (Shakthar-Chelsea 2-1, Chelsea Shakthar 3-2).

Chelsea is de eerste titelverdediger die uitgeschakeld wordt in de groepsfase van de Champions League.

Hazard mist strafschop

Bij de Londense club stond Eden Hazard 90 minuten op het veld. Hij miste in de 35e minuut, bij een 0-0 stand, een strafschop, maar speelde een sterke tweede helft en strooide met assists. De Londendse treffers waren van David Luiz (strafschop), Torres (x2), Cahill, Juan Mata en Oscar. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier