Historische mijlpaal voor Iker Casillas?

© AFP

Spaanse doelman gaat tegen Portugal voor 100e zege als international.

Spanje rekent tegen Portugal onder anderen op zijn onbetwist sluitstuk Iker Casillas om zich te kwalificeren voor de finale van Euro 2012. De 31-jarige doelman van Real Madrid trekt voor de 136e keer het truitje van La Roja aan en kan zijn 100e (!) zege als international boeken, iets wat niemand hem ooit voordeed. In 77 van die wedstrijden hield hij overigens zijn netten schoon.

‘San Iker’ moet alvast geen cadeaus verwachten van zijn ploegmaat bij Real Madrid Cristiano Ronaldo. De Portugese kapitein liet het in de eerste groepswedstrijden wat afweten maar is intussen onder stoom, met drie doelpunten in de laatste twee wedstrijden van Portugal (twee tegen Nederland en een tegen Tsjechië).

Casillas gelooft echter dat Ronaldo nog steeds niet het niveau haalt waarmee hij het voorbije seizoen Real aan de Spaanse landstitel hielp. “Zijn seizoen in Madrid was ongelooflijk, maar hier is hij niet op zijn best,” zegt hij in de krant Marca. “Maar ik moet op mijn hoede zijn, want hij trapt op een speciale manier. De bal maakt soms rare curves”. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier