Hongarije-België wordt geleid door Servische ref Milorad Mazic

Milorad Mazic (R) © Belga Image

De Europese Voetbalbond heeft Milorad Mazic aangesteld om de achtste finale van de Rode Duivels op het EK tegen Hongarije (zondag om 21u in Toulouse) in goede banen te leiden.

Voor de 43-jarige Serviër wordt het zijn derde match op EURO2016, na de groepswedstrijden tussen Ierland en Zweden (1-1) en tussen Spanje en Turkije (3-0).

Mazic floot in 2009 zijn eerste internationale wedstrijd, leidde op het WK van twee jaar geleden in Brazilië twee groepswedstrijden (Duitsland-Portugal en Argentinië-Iran) en was afgelopen seizoen goed voor vijf wedstrijden in de Champions League (waaronder een kwartfinale tussen PSG en Manchester City).

In oktober 2011 was hij al eens scheidsrechter van dienst tijdens een wedstrijd van de Rode Duivels, het EK-kwalificatieduel in Brussel tegen Kazachstan (4-1).

De partij tussen de verrassende Hongaren en de Belgen wordt zondagavond om 21u in het Stadium de Toulouse afgewerkt. Het kleine stadion, dat tijdens EURO2016 plaats biedt aan 33.000 toeschouwers, was eerder dit EK al gastheer voor de duels Spanje-Tsjechië (1-0), Italië-Zweden (1-0) en Rusland-Wales (0-3). (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier