Huntelaar: ‘De Bundesliga is evenwichtiger dan de Spaanse’

© IMAGEGLOBE

In de Bundesliga gaat bijna alle aandacht naar Borussia Dortmund en Bayern München, maar in hun schaduw werkt Schalke 04 aan een remonte. Sport/Voetbalmagazine sprak met Schalkespits Klaas-Jan Huntelaar.

De Nederlandse international kreeg drie vragen voorgeschoteld en antwoordde als volgt:

S/VM: Kan Schalke 04 de hegemonie van Bayern München en Borussia Dortmund de komende jaren doorbreken?

Huntelaar: “Ja, ik denk dat we op goede weg zijn. We zijn echter nog niet sterk genoeg om Bayern of Dortmund dit seizoen al de loef af te steken. Daarvoor moeten er misschien nog een paar kwaliteitsvolle spelers bij komen.”

S/VM: De Bundesliga is duidelijk de rijzende competitie in Europa…

“Voor mij is de Bundesliga op dit moment de beste competitie in Europa. De Premier League is ook heel sterk, maar kijk naar de Duitse clubs: ze zijn allemaal economisch gezond. Alles is ook erg goed georganiseerd. Alle teams kunnen van elkaar winnen, wat je niet kan zeggen in Spanje, waar Real Madrid en Barcelona buiten categorie zijn. De Bundesliga is evenwichtiger en heeft meer kwaliteit.”

S/VM: Je hebt zelf bij Real Madrid gespeeld. Hoe was het daar?

“Het was geweldig, maar tegelijkertijd vreemd. Heel mijn leven had ik in Nederland gevoetbald en plots zat ik dan in het buitenland. Ik had het gevoel dat ik in dat land niet thuishoorde. Ik moest heel wat zaken in me opnemen, ik moest me aanpassen aan een nieuwe cultuur en manieren vinden om te communiceren. Op dat moment zaten Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuaín, Ruud van Nistelrooy en Javier Saviola er ook al. En Real Madrid wilde dan nog Karim Benzema en Kaká kopen. Je had er bijna een bus kunnen vullen met alleen maar spitsen!”

(DV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier