Huysegems in Nieuw-Zeeland: ‘Dichtstbijzijnde uitmatch is 3,5 uur vliegen’

© BELGA

Hoe zou het nog zijn met Stein Huysegems?

Hoe zou het nog zijn met Stein Huysegems? Dat was exact de vraag die onze collega’s van Voetbal International zich ook stelden. Zij spraken met de Belgische ex-international, momenteel actief bij Wellington Phoenix in Nieuw-Zeeland.

“Dit is mijn tweede seizoen hier en ook mijn laatste”, vertelt Huysegems aan VI. “Het leven bevalt me uitstekend, gelukkig bestaat er zoiets als Skype. Ik vind dat de A-League qua voetbal een beetje te vergelijken is met België en Nederland. In mijn eerste seizoen maakte ik 5 goals in 22 matchen, waaronder een bij mijn debuut tegen Sydney FC waar Alessandro Del Piero toen ook debuteerde. Dit jaar gaat het sportief minder met Wellington. Een nadeel is wel de reistijd. Wij moeten telkens van Nieuw-Zeeland naar Australië vliegen. De dichtstbijzijnde uitmatch in Sydney is drieënhalf uur vliegen. De verste, in Perth, is ruim zeven uur vliegen.”

Na dit seizoen wil hij de club verlaten. “Dat is de bedoeling, ja. Europa is een mogelijkheid, maar ik sta eerlijk gezegd voor alles open. Ik ben 31 en wil nog een aantal jaren voetballen. Wat ik na mijn loopbaan ga doen, weet ik nog niet. Ik denk niet dat ik trainer word. Of misschien van een kleine club, dat zou ik leuk vinden.” (CT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier