Ibrahimovic, Ronaldo, Ribéry: wie zien we niet op het WK?

© ImageGlobe
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Niet alleen Zlatan Ibrahimovic en Cristiano Ronaldo maar ook Franck Ribéry dreigt een kruis te moeten maken over de Wereldbeker in Brazilië.

In de terugwedstrijden van de Europese barrages voor het WK voetbal 2014 is het vooral uitkijken naar Zweden – Portugal, oftewel de clash tussen de vedetten Zlatan Ibrahimovic en Cristiano Ronaldo. Maar ook de Fransman Franck Ribéry riskeert de Wereldbeker vanuit zijn zetel te moeten volgen.

Minstens één grote vedette zal ontbreken in Brazilië: óf Zlatan Ibrahimovic (PSG) óf Cristiano Ronaldo (Real Madrid) moet straks onherroepelijk een kruis maken over het WK 2014 in Brazilië.

Wraak

Ibrahimovic staat er het slechtst voor. Zweden moet op eigen veld een 0-1 achterstand uit de heenmatch ophalen. Het belangrijke doelpunt in de heenmatch in Portugal werd gemaakt door… Ronaldo. Ibrahimovic zint op wraak en rekent daarvoor op de steun van de fans. ‘Dit is de enige match die ons nog van het WK scheidt. Ik heb begrepen dat het stadion vol zal zitten. Steun ons en we zullen ze verslaan,’ zegt ‘Ibra’ op de website van de UEFA.

Voor de 32-jarige Ibrahimovic is het allicht de laatste kans om te schitteren op een WK. De Zweedse bondscoach Erik Hamren probeert alvast om de druk op zijn topspits te verlichten. ‘Het is geen Zlatan tegen Ronaldo. Het is Zweden tegen Portugal’, zei hij.

Fransen beven

Maar Ronaldo of Ibrahimovic is mogelijk niet de enige topper die de Wereldbeker vanuit zijn zetel zal moeten volgen. De kwalificatiekansen van Frankrijk hebben in Oekraïne (2-0) tot verbazing van velen een flinke knauw gekregen.

Kunnen Les Bleus die scheve situatie niet rechttrekken in Parijs, dan hoeven de Rode Duivels ook de dribbels van Bayern München-ster Franck Ribéry, verkozen tot Europees voetballer van het Jaar, al niet te vrezen in Brazilië.

De andere twee barrageduels zijn Roemenië – Griekenland (1-3) en Kroatië – Ijsland (0-0).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier