Ierland gaat door na winst tegen Italië

© REUTERS

Een enthousiast Ierland is er nog in geslaagd zich te plaatsen voor de achtste finales. Het versloeg groepswinnaar Italië met 0-1 dankzij een laat doelpunt van Brady. Ierland gaat als een van de beste derdes door

Italië was na zeges tegen België en Zweden al zeker van de groepswinst in groep E, en dus gunde bondscoach Antonio Conte heel wat spelers rust met het oog op de achtste finale tegen Spanje. In vergelijking met de wedstrijd tegen Zweden (die Italië met 1-0 won) bleven alleen Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli en Alessandro Florenzi in de basis staan. De acht Italiaanse nieuwkomers leken niet onmiddellijk van plan om hun kans te grijpen, want Ierland, dat moest winnen om de achtste finales nog te halen, domineerde de eerste helft. De grootste mogelijkheden waren er voor Hendrick – een strak schot net naast – en Murphy, wiens kopbal werd overgeduwd door de Italiaanse doelman Sirigu.

Verlossend doelpunt

Italië kwam pas net voor de pauze piepen met een afstandsschot van Immobile. De Italianen kwamen beter uit de startblokken in de tweede helft, met al snel een volley van Zaza die over vloog. Maar daarna nam het enthousiasme van de Ieren, zoals steeds vocaal gesteund door de supporters, opnieuw de bovenhand, zonder evenwel de Italiaanse goalie Sirigu echt te kunnen bedreigen. De Ierse tank leek stilaan leeg te lopen, totdat Robbie Brady vijf minuten voor tijd een voorzet van Hoolahan feilloos voorbij Sirigu kopte. Ierland eindigt met 4 punten en springt over Zweden in de eindstand van groep E. In de achtste finales staan de Ieren zondag tegenover thuisland Frankrijk. Groepswinnaar Italië staat maandag tegenover Spanje.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier