Ierland: Robbie Keane (35)

Robbie Keane © Belga Image

Ierland mag dan geen wereldploeg hebben, het heeft wel een absolute topspits.

Het staat 4-0 voor Spanje, maar daar trekken de Ierse supporters zich niets van aan. The Green Army heeft het hele stadion in Gdansk ingenomen en het lied “The Fields of Athenry” rolt er heel de wedstrijd lang van de tribunes. Als het op supportersgezangen aankomt, wordt Ierland zeker Europees kampioen.

De Ieren zijn hun bondscoach Martin O’Neill dankbaar dat hij hen, met een beperkte spelerskern, tot op het EK heeft gebracht. Alle supporters van de Rode Duivels die in Bordeaux de wedstrijd tegen Ierland willen bijwonen, doen er best aan oordopjes mee te brengen. De Ierse gezangen zijn even oorverdovend als prachtig.

Klasse slijt niet

Robbie Keane is al 35 jaar oud, maar nog niet versleten. Zo scoorde hij vijf keer in de kwalificatiewedstrijden en verbeterde hij de snelste hattrick ooit bij een interland. Hij had maar 19 minuten nodig om drie goals te maken tegen Gibraltar.

Robbie Keane is een van de blikvangers in de MLS. Op aangeven van David Beckham haalde LA Galaxy de Ier in 2012 binnen. Hij werd in 2014 nog uitgeroepen tot beste speler uit de competitie. Je kan er je hand voor in het vuur steken dat Keane nog een laatste kunststukje zal willen opvoeren in Frankrijk deze zomer.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Philippe Briers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier