Iker Casillas krijgt technische functie bij FC Porto na hartproblemen

Iker Casillas

De Spaanse doelman Iker Casillas (38) krijgt een plaats in de technische staf van FC Porto. Dat heeft de Portugese topclub maandag laten weten.

Casillas kreeg begin mei een plotse hartaanval tijdens de training van FC Porto. De Spaanse recordinternational miste daardoor de laatste wedstrijden van het seizoen en kreeg toen te horen ‘nooit meer te kunnen keepen’. Dat doktersoordeel werd ondertussen wat bijgesteld na een goed verlopende herstelperiode. Zijn voetballerstoekomst ligt dus nog open, maar om betrokken te blijven binnen de werking van de Portugese topclub, krijgt doelman een rol binnen de technische staf.

‘Ik ga iets anders doen dan ik gewoon ben en zal verbindingspersoon worden tussen de spelers, coaches en directie’, vertelt Casillas op de site van Porto. ‘Na mijn hartaanval sprak de trainer met mij en hij wilde graag dat ik bij de club bleef. Ik ga mijn uiterste best doen om mijn teamgenoten te helpen.’

Voor de ex-speler van Real Madrid kwam er zo een abrupt einde aan zijn meer dan degelijk 21e profseizoen. Na enkele mindere jaren, kreeg San Iker opnieuw volop zijn kans onder de lat. Hij klokte uiteindelijk af op 42 wedstrijden, wat neerkomt op bijna vierduizend speelminuten. Met zijn vernieuwde functie kan hij verder rusten na de behandeling van zijn myocardinfarct, een infarct aan het weefsel van het hart.