Infantino wil hoofdkwartier FIFA verplaatsen naar Qatar

Gianni Infantino wil koste wat kost een WK om de twee jaar, maar daar heeft columnist Philipp Lahm geen zin in. © GETTY
Gert Segers
Gert Segers Journalist Sport/Voetbalmagazine

Voorzitter Gianni Infantino heeft grote plannen met de wereldvoetbalbond FIFA. Nadat hij zelf al verhuisde naar het Qatarese Doha zou hij nu ook het hele hoofdwartier daar willen vestigen.

Al sinds 1932 bevinden de kantoren van de FIFA zich in het Zwitserse Zürich, maar daar kan binnenkort wel eens verandering in komen. Volgens de Zwitserse krant Blick zou de Italiaanse voorzitter de FIFA willen verplaatsen naar Qatar, waar eind dit jaar het WK voetbal wordt gehouden.

Volgens dezelfde krant woont Infantino er ook al sinds oktober vorig jaar en gaan zijn kinderen er naar school. De FIFA ontkende deze geruchten al langer, maar moest na het onderzoek van Blick toch kleur bekennen. Volgens de organisatie zou Infantino er wel enkel zitten om de voorbereidingen op het WK mee in goede banen te leiden en zou hij de helft van de tijd ook nog aanwezig zijn in Zwitserland. Maar Blick kon enkele werknemers spreken en die vertelden dat hij eigenlijk nog nauwelijks naar het Alpenland kwam. Om de hele werking te vereenvoudigen, wil Infantino nu de hoofdkantoren verplaatsen naar zijn nieuwe woonplaats.

Infantino zelf wordt in Zwitserland namelijk ook vervolgd na enkele informele gesprekken te hebben met rechter Michael Lauber. Die onderzocht rond die periode de toekenning van het WK aan Qatar, maar moest na de gesprekken opstappen.

Volgens zijn voorganger Sepp Blatter zou Infantino heeft Infantino echter nog andere plannen. Zo is het ook nog mogelijk, volgens de Zwitserse ex-voorzitter, dat de kantoren verhuizen naar Parijs en dat een deel van de administratie zal ondergebracht worden in de Verenigde Staten. Blatter is echter geen fan van de hele operatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier