Inter boet voor racisme van fans tegen Mario Balotelli

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Inter Milan moet een boete van 15.000 euro betalen wegens wangedrag van supporters. Die zongen in het competitieduel tegen Chievo racistische liederen over Mario Balotelli van Inter AC Milan.

Inter Milan moet een boete van 15.000 euro betalen wegens wangedrag van supporters. Die zongen in het competitieduel tegen Chievo racistische liederen over Mario Balotelli, ex-speler van Inter en nu bij stadsrivaal AC Milan.

Inter-voorzitter Massimo Moratti heeft het gedrag van de fans al veroordeeld. ‘Het is mij verteld want ik kon niet goed verstaan wat ze zongen,’ zo zegt hij op de clubwebsite. ‘Het spijt mij zeer. Ik hoop echt dat dit niet gebeurt in de stadsderby tegen AC Milan’.

De clash tussen AC en Inter Milan in San Siro vindt plaats op 24 februari.

Racisme

Vorige week al was er een racismerel rond Balotelli. AC Milan-vicevoorzitter Paolo Berlusconi, de broer van Silvio, noemde hem publiekelijk ‘dat kleine negertje van de familie.’

AC Milan nam Mario Balotelli (22) in de wintertransferperiode over van Manchester City. In zijn eerste twee competitieduels maakte hij drie doelpunten voor de Rossoneri.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier