Inter bouwt eigen stadion tegen 2017

© Reuters

Chinezen investeren in Milanese topclub.

Inter, dat sinds 1947 in hetzelfde stadion als stadsrivaal AC Milan speelt, trekt weg en gaat samen met Chinese investeerders een nieuw stadion bouwen.

De nieuwe club van onze landgenoot Gaby Mudingayi heeft een akkoord bereikt met Chinese investeerders, die meteen de op een na grootste aandeelhouder van de club worden. De familie Moratti behoudt de controle over de onderneming, zo verduidelijkt Inter in een persbericht.

De grootte van het aandeel dat de nieuwe Chinese geldschieters in handen krijgen, wordt niet vermeld. Volgens zender SKY Sport 24 zou het gaan om minstens 20 procent. Massimo Moratti, oliemiljardair en eigenaar van de club, verklaarde dat hij “uiterst tevreden is met de overeenkomst”.

Nieuw stadion

De investeerders en de club zullen samen een nieuw stadion bouwen, dat tegen 2017 af moet zijn. “De komende maanden zullen de verschillende partijen mogelijke locaties selecteren, het project van de club op papier zetten en de nodige stappen ondernemen om de vereiste toelatingen te krijgen”, verduidelijkt Inter nog.

Nu spelen Inter en stadsrivaal AC Milan nog allebei in wat oorspronkelijk een Milanstadion was. Vanaf het seizoen 1947-48 nam ook Inter zijn intrek in het stadion, sinds 1935 eigendom van de stad. Sinds 2000 beheren de twee clubs samen het stadion en engageerden ze zich om er tenminste tot 2016 te spelen. Voor Inter(fans) heet het stadion Guiseppe Meazza, voor Milan San Siro. (Belga/KVDA/GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier