Inter Milaan zet coach Rafael Benitez op straat

© Epa

De Spanjaard Rafael Benitez is niet langer coach van de Italiaanse topclub Inter Milaan.

‘Rafa’ Benitez, die pas sinds juni aan de slag was bij de Nerazzurri, zat omwille van de tegenvallende competitieresultaten al een tijdje op de schopstoel bij Inter.

De 50-jarige Spanjaard had de moeilijke taak om in de voetsporen te treden van Jose Mourinho, de Portugees die Inter vorig seizoen de historische treble titel-beker-Champions League bezorgde en naar Real Madrid overstapte. Benitez zelf was na zes seizoenen Liverpool toe aan een nieuwe uitdaging en tekende een tweejarig contract bij de Italianen.

“Onvermijdelijk”

Volgens Massimo Moratti, de voorzitter van Inter Milaan, was het ontslag vanl Benitez “onvermijdelijk” na de kritiek die hij had geuit. Hij verwijst daarmee naar de openlijke kritiek die Benitez had geuit over een gebrek aan steun en het uitblijven van nieuwe spelers.

Inter, dat vorige week nog het WK voor clubs won, staat in de Italiaanse Serie A op een teleurstellende zevende plaats in de stand. Het heeft, weliswaar met twee wedstrijden minder gespeeld, al dertien punten achterstand op stadsgenoot en leider AC Milan. Op Europees vlak loopt het wel vlot. Inter plaatste zich voor de achtste finales van de Champions League, waarin het in een heruitgave van de finale van vorig jaar uitkomt tegen het Duitse Bayern München.

Wie Benitez opvolgt, is nog niet bekend, maar de naam van de Braziliaan Leonardo, de ex-coach van AC Milan, wordt alvast vaak genoemd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier