Intercoach Claudio Ranieri onder grote druk

© Amandine Noel / Icon Sport

Na de tegenvallende resultaten staat de trainer van de Italiaanse topclub steeds meer ter discussie.

In de afgelopen acht wedstrijden kon Inter niet winnen. Voorlopig moet de landskampioen van 2010 genoegen nemen met een zevende plaats in de Serie A.

“Ik realiseer me dat veel mensen willen dat ik aftreed, maar waarom moet ik een stap terug doen?”, vraagt coach Ranieri zich af op vi.nl. “Ik ga geen ontslag nemen want ik geloof in dit team.”

Massimo Moratti, voorzitter van de Nerazzurri, behoudt het vertrouwen in zijn coach. “Ik wil eerst met hem praten. Ik denk dat er nog een toekomst met hem is maar ik wil nu eerst van gedachten wisselen.”

Sneijder en César

Doelman Julio César ziet de crisis met lede ogen aan. “Ik voel me zo hulpeloos. Ik lijd veel onder deze situatie. Na de nederlaag bij Napoli heb ik de hele nacht wakker gelegen. Dit wens je je ergste vijand niet toe”, sakkert de Braziliaan.

De media hebben de Nederlandse middenvelder Sneijder kwaad gekregen. “Italiaanse journalisten die denken dat ze goed kunnen vertalen, moeten terug naar school of gewoon stil zijn”, liet hij via zijn Twitteraccount weten.

Sportkrant La Gazetta dello Sport had namelijk een interview van Sneijder met de NOS verkeerd vertaald en leidde daaruit af dat de middenvelder ontevreden was. “Ik ben niet iemand die zegt dat de trainer eruit moet. Bovendien heb ik het naar mijn zin bij de club”, verklaarde hij aan Studio Sport. (MSA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier