Interesse van Rennes in Matias Suarez

© EPA

Die club uit Bretagne is al een paar keer voor hem langs geweest.

Terwijl men bij Anderlecht niet altijd even overtuigd leek van zijn kwaliteiten, trok Matías Suárez de voorbije maanden de aandacht van clubs als VfL Wolfsburg, VfB Stuttgart en Stade Rennes. Die club uit Bretagne is al een paar keer voor hem langs geweest.

“We volgen hem al twee jaar”, zegt Eric Guérit, een van hun scouts in België, in Sport/Voetbalmagazine. “Meer bepaald sinds de CL-voorronde van 2009 tussen Anderlecht en Lyon. In die twee confrontaties was Suárez een van de weinige Anderlechtspelers die het niveau aankon. Hij maakte een mooi doelpunt in het Stade Gerland en liet zich ook opmerken in de terugwedstrijd.”

“Vorig jaar stond Suárez al in vette letters in mijn notitieboekje, maar omdat Rennes met Jires Kembo-Ekoko al iemand had die een verdediging pijn kon doen, ging de prioriteit uit naar een echte afwerker, zoals de Colombiaan Victor Hugo Montaño. Een goede beslissing want Montaño scoorde negen keer, maar we misten soms wel een speler die een match kan openbeken, zoals Suárez.”

“Anderlecht wilde er echter niet van weten. Daarom zijn we deze zomer op zoek gegaan naar een speler met hetzelfde profiel: de Burkinees Jonathan Pitroïpa, vorig seizoen bij Hamburg. Maar we blijven Suárez in het oog houden.”

Bekijk het doelpunt van Suárez tegen Lyon nog eens:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier